Ростислав Савов 47г.,  и италианците Пабло Реа, 42г. и Антонио

...
Ростислав Савов 47г.,  и италианците Пабло Реа, 42г. и Антонио
Коментари Харесай

Вижте задържаните при зрелищната акция в Пловдив СНИМКА

Ростислав Савов 47г.,  и италианците Пабло Реа, 42г. и Антонио Мачиочи 67 година бяха доведени под стража в Окръжен съд Пловдив, където следва да бъдат гледани ограниченията им за неотклонение. Тримата бяха арестувани при спецакция на Министерство на вътрешните работи и ДАНС на 22 юни на бул. " Марица " в Пловдив. Те са упрекнати в данъчни измами и пране на пари, напомня

До момента е открито, че двамата италиански жители всеки месец превеждали в българска банка огромна сума пари. След това посещавали България, с цел да изтеглят парите и ги предоставяли на Савов. С получената сума той закупувал трюфели от регионите на  Разград и Шумен.

 

Впоследствие Савов ги изнасял с бусове в Италия. Цялата активност не е била осчетоводена и заявена пред данъчните служби в България. По този метод е нанесена щета на държавния бюджет.

Престъпната скица е открита след извършени дейности на чиновници от Търговско дружество ДАНС, гр. Пловдив, и отдел „ Икономическа полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. Поискано е било съдействия от Евроджъст и италианските правоохранителни органи. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР